Szigetszentmiklós
Polgármesteri Hivatal
energetikai felújítása

Hírek

2014. december 2.
Szigetszentmiklós Város Önkormányzata

Sajtóközlemény
polgármesteri hivatal energetikai felújítása


Szigetszentmiklós Város Önkormányzata az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Program keretében 2013. július 29-én 57.914.516,- Ft támogatást nyert a Polgármesteri Hivatal energetikai felújítására.

Befejeződött a Polgármesteri Hivatal energetikai felújítása. A pályázat keretei között az alábbi munkálatokat végezte el a kivitelező:
az épület külső oldali hőszigetelése
lapostető vízszigetelése
fűtési rendszer korszerűsítése (kazáncsere, korszerű radiátorok, fűtésszabályozás).

Az elvégzett munkáknak köszönhetően csökken az épület fűtési költsége.

2014. január 6. napján Szigetszentmiklós Város Önkormányzata Támogatási Szerződést kötött a a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, mint támogató képviseletében eljáró NKEK Nemzeti Környezetvédelmi és Energia Központ Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társasággal, mint közreműködő szervezettel. A pályázat 85%-os támogatási intenzitású, összesen 57.914.516,- Ft támogatást nyert.
2014. január 10-én az Önkormányzat közbeszerzési eljárást indított meg a kivitelező vállalkozó kiválasztására, melyben a Polaris-Nord Kft. adta az összességében legelőnyösebb ajánlatot. Felek a vállalkozási szerződést március 4-én kötötték meg. A kivitelezési munkálatokat a vállalkozó – szerződése szerint - április 30-án kezdte meg. Az engedélyezési eljárást követően a Polgármesteri Hivatal meglévő fűtésrendszere helyett új, korszerűbb csőhálózatot építettek ki, majd az elavult radiátorokat lecserélték kisebbekre. A lapos tető 15 cm vastag kétrétegű vízszigetelést kapott. Az épület külső oldalára 12 cm vastag kőzetgyapot hőszigetelés került.

Szigetszentmiklós Város Önkormányzata
2310 Szigetszentmiklós, Kossuth Lajos u. 2.
Postacím: 2311 Szigetszentmiklós, Pf. 40
Telefon: 06-24/505-505 - Fax: 24/505-500
www.szigetszentmiklos.net